Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020, 22:38
Τα νέα του ΣΕΜΕΕ


κατηγορίες
Δελτία Τύπου22.10.12
12η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.


Ο Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας συνεχίζοντας την επιτυχημένη διοργάνωση τεχνικών και ενημερωτικών ημερίδων και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση και έγκυρη πληροφόρηση των μελών του, πραγματοποίησε με επιτυχία την 12η ημερίδα του, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα συνεδρίων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α.) με θέμα:

 «Νέες Τάσεις στην Εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας

&

Πρακτικές Εξελίξεις»

 Στην ημερίδα συμμετείχαν επιχειρήσεις – μέλη και μη μέλη του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε., που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών.

 Η επίσημη έναρξη της ημερίδας έγινε από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Κόκκορη ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, προλόγισε την ημερίδα σημειώνοντας πως «Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από το πολύ δύσκολο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον, είναι σημαντικό για κάθε επαγγελματία των Γραφικών Τεχνών, να έχει γνώση σε θέματα που αφορούν το εργατικό δίκαιο. Για τον λόγο αυτό, σήμερα, ενώνουμε μέλη και μη μέλη του κλάδου μας, στην προσπάθειά μας για έγκυρη ενημέρωση και προσφορά ουσιαστικών υπηρεσιών του Συνδέσμου». Κατόπιν έδωσε τον λόγο στον κ. Κωνσταντίνο Ανυφαντή, Νομικό Σύμβουλο του ΣΕΜΕΕ.

 Μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Aποζημίωση απόλυσης
  • Χρόνος εργασίας
  • Ελάχιστες αποδοχές
  • Προστασία του συνδικαλισμού και η θέση του στις εργασιακές σχέσεις
  • Ευέλικτη και μειωμένη απασχόληση
  • Η θέση και ο ρόλος των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μετά την καταγγελία τους, κ.α.

 Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των συνέδρων και του κ. Ανυφαντή, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν προβληματισμοί, ανταλλάχθηκαν απόψεις και λύθηκαν απορίες.

Η ημερίδα στέφθηκε με επιτυχία, ενώ ομόφωνα κρίθηκε ως επιτυχημένη και άκρως κατατοπιστική.

 Το Δ.Σ. ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τον κ. Κωνσταντίνο Ανυφαντή, για τη συμβολή και τη στήριξή του στην επιτυχία της ημερίδας.