Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020, 23:05
Τα νέα του ΣΕΜΕΕ


κατηγορίες
BALKAN PRINT FORUM17.10.11
6ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ


Το6o ΒαλκανικόΦόρουμΕκτύπωσης(6th BPF) μετηνυποστήριξητηςmanroland AG καιηπρώτησυνάντησηInitiative for Printers’ Education and Qualification (1st InPEQ) σταπλαίσιατου6ου BPF, θαπραγματοποιηθούνστις27 και28 Οκτωβρίου2011 στοΒελιγραδιτηςΣερβίας.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης είναι το Σωματείο Μηχανολόγων και Τεχνικών Γραφικών Τεχνών της Σερβίας (SGITS), το Πολυτεχνείο Βελιγραδίου, το τμήμα Μηχανολόγων και Σχεδιασμού Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νόβι Σαντ, η manroland Σερβίας και η manroland AG (Γερμανίας).

Καλεσμένοι στο 6ο BPF και το 1ο InPEQ είναι διευθυντές και μέλη των Εθνικών Συνδέσμων Λιθογράφων της Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κροατίας, Σκοπίων, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβενίας και Τουρκίας. Όπως και επαγγελματίες, ειδικοί και διευθυντές από την εκτυπωτική βιομηχανία των χωρών-μελών του BPF, η manroland και άλλοι πελάτες των χορηγών, συνεργάτες από τους Εθνικούς Συνδέσμους Λιθογράφων Ρωσίας, Ουκρανίας και Μολδαβίας, αντιπρόσωποι των σχολών και πανεπιστημίων έντυπων μέσων των βαλκανικών χωρών, της Γερμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μέλη της Intergraf, και οι δημοσιογράφοι του βαλκανικού και τοπικού κλαδικού τύπου.

Στις 27 και 28 Οκτωβρίου, ομιλητές από τις εταιρίες manroland AG, manroland CEE, Muller Martini Austria, Océ Printing Systems, drupa, UPM, Intergraf, ABB, τα λιθογραφεία Politika a.d. και Arben Graphic Systems θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες και καινοτομικές πληροφορίες κάτω από το σλόγκα του 6ου BPF ‘Τεχνολογικός ανταγωνισμός και καινοτομίες για διαφοροποίηση προϊόντων και διασφάλιση ποιότητας’. Φυλλάδια και πληροφορίες θα παρουσιάζονται επίσης και από τις εταιρίες Agfa Graphics Austria, Sappi, Cofely, M-real, PrintCity, Zentrum für Druck und Medien κ.α.

Η manroland AG, η Océ Printing Systems και ένα λιθογραφείο από τη Σερβία θα συμμετάσχουν στην επιτροπή ομιλητών με θέμα ‘Νέες τεχνολογικές εφαρμογές για εκτυπώσεις προστιθέμενης αξίας’.

Στην πρώτη συνάντηση του Initiative for Printers’ Education and Qualification που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι 13 σχολών και πανεπιστημίων έντυπων μέσων επικοινωνίας από 10 ευρωπαϊκές χώρες θα ανταλλάξουν πληροφορίες με θέμα ‘Επαγγελματική εκπαίδευση και πιστοποίηση για μακροπρόθεσμη επιτυχία’. Καθηγητές από τα ΤΕΙ Αθήνας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, από το Πολυτεχνείο Βελιγραδίου, το Media Technical College του Βουκουρεστίου, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημων του Μονάχου το πανεπιστήμιο Óbuda Βουδαπέστης, το Media University Στουτγάρδης, την Ουκρανική Ακαδημία Εκτύπωσης, το Πανεπιστήμιο Χημικής τεχνολογίας και Μεταλλουργίας της Σόφια, το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, το Πανεπιστήμιο Novi Sad, το Πανεπιστήμιο του St. Kliment Ohridski του Μπίτολα και το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ θα συζητήσουν για τις δραστηριότητες των ιδρυμάτων τους και τις διάφορες δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων.

Κατά τη διάρκεια της 2ημερης συνάντησης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ό,τι πιο πρόσφατο, να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία, να εδραιώσουν νέες άμεσες επαφές με τους προμηθευτές και να εντείνουν τις υπάρχουσες, και να συζητήσουν σημαντικά επαγγελματικά θέματα.

Οι χορηγοί και οι εταιρίες που υποστηρίζουν την εκδήλωση θα δίνουν πληροφορίες για τις τελευταίες τους εξελίξεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους πριν την είσοδο της εκδήλωσης – μία ακόμα καλή ευκαιρία για να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με τεχνολογικές καινοτομίες και καινοτομικές λύσεις.